zelenskiy-proviv-peremovini-iz-ryutte-premyer-niderlandiv-zayaviv-scho-pidtrimuye-nadannya-ukrayini-statusu-kandidata-na-chlenstvo-v-yes

Зеленський провів перемовини із Рютте: прем’єр Нідерландів запевнив, що підтримує надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

 • 293047 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським запевнив, що підтримує надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Про це глава держави написав у Twitter, передає УНН.

Цитата

“Насичений і результативний день завершив розмовою з Марком Рютте. Подякував за підтримку надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Поінформував про ситуацію на фронті. Обговорили подальшу безпекову підтримку України. Подякував за вагому допомогу Нідерландів. Розраховуємо на її продовження”, — написав Зеленський.

Раніше

Європейська комісія у п’ятницю рекомендувала надати Україні статусу кандидата в ЄС.

Раніше уряд Нідерландів дав зрозуміти, що він має сумніви щодо розширення ЄС, що складається з 27 країн.

Так, минулого місяця прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте висловив думку, що ймовірність того, що Україна незабаром стане кандидатом у члени Євросоюзу, невелика. Зокрема, за його словами, це “було б несправедливо” щодо країн Західних Балкан, які набагато довше очікували на кандидатство щодо вступу в ЄС.

Водночас деякі ЗМІ повідомляли, що станом на сьогодні Нідерланди — за надання Україні статусу кандидата.

Перед цим Bloomberg стверджувало, що підтримка з боку держав-членів ЄС не є завершеною угодою, оскільки деякі країни, включаючи Данію та Нідерланди, раніше висловлювали застереження щодо надання статусу кандидата Україні. Але тепер, коли на борту є найбільші члени блоку, адже лідери Франції, ФРН та Італії висловили підтримку, іншим буде важко заблокувати це рішення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Біля берегу Одещини знищено ворожу міну

     • 100066 переглядiв

    На сході ЗСУ знищили 15 окупантів

     • 133325 переглядiв

    Зеленський відзначив нагородами учасників бойових дій

     • 118019 переглядiв