zelenskiy-proviv-telefonni-rozmovi-z-premyerom-yaponiyi-ta-daniyi

Зеленський провів телефонні розмови з прем'єрами Японії та Данії

 • 111071 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою та прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном, пише УНН з посиланням на Telegram глави держави.

Деталі

Зеленський зазначив, що з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою першочергово обговорив незаконні "референдуми", проведені росією.

"Дякую за надання безпрецедентної в історії Японії нелетальної військової допомоги Україні, а також вагому фінансову та гуманітарну підтримку нашої держави з початку повномасштабного вторгнення", - наголосив президент України.

У межах розмови з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном детально поспілкувалися на тему двосторонньої оборонної співпраці.

"Головну увагу приділили рішенням кремля щодо спроби незаконної анексії тимчасово окупованих територій України. Обговорили сприяння з боку Данії прискоренню руху України до ЄС та НАТО", - повідомив Зеленський.

Нагадаємо 

Як повідомив президент України Володимир Зеленський сьогодні, 30 вересня, Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Українські Національні Новини

Політика