zelenskiy-proviv-zustrich-z-gensekom-oon-u-kiyevi-obgovorili-zernovu-initsiativu

Зеленський провів зустріч з генсеком ООН у Києві: обговорили зернову ініціативу

 • 732866 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем та делегацією ООН у Києві. Під час розмови сторони обговорили подальше продовження "зернової ініціативи", інформує УНН, посилаючись на Telegram лідера держави.

Цитата

"Радий вітати сьогодні в Києві – уже втретє від початку повномасштабної російської агресії – Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріша та делегацію ООН. Дуже важливо, що саме в Києві ми говоримо про те, як повернути мир і міжнародну безпеку, повну силу Статуту ООН – тим нормам, які однаково важливі для всіх народів на землі", - заявив Зеленський.

Деталі

Під час розмови з генсеком президент подякував за допомогу Організації Об'єднаних Націй, а також за підтримку України, у тому числі підтримку останніх резолюцій щодо мирних ініціатив.

"Ми сьогодні зацікавлені у тому, щоб не було голоду у світі, і проводимо спільну політику щодо того, щоб продовжити коридор із зернової ініціативи. Ми сьогодні порушували питання щодо майбутньої пролонгації цієї ініціативи, деталі, як ми ще можемо допомагати світові, розширити... Також обговорили і привітали останні кроки щодо обміну військовополоненими", - сказав лідер держави.

Крім цього, він повідомив, що на загальному колі не вистачило часу, щоб обговорити питання депортації росією українських дітей, проте зауважив, що сторони "обов'язково" обговорять дану проблему, і Київ надасть ООН деталі щодо цього.

Нагадаємо

Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до України вчора, 7 березня.

У пресслужбі ООН повідомили, що він має зустрітися із Президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити, зокрема, продовження угоди про "зерновий коридор" для експорт українських зернових.

Українські Національні Новини

Політика