zelenskiy-rozkritikuvav-krayini-yaki-platyat-krivavi-groshi-za-rosiysku-naftu

Зеленський розкритикував країни, які платять "криваві гроші" за російську нафту

 • 90040 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський звинуватив європейські країни, які продовжують купувати російську нафту, в тому, що вони "заробляють гроші на чужій крові". Про це він заявив в інтерв'ю BBC, пише УНН.

Деталі

Зеленський згадав Німеччину та Угорщину, які, за його словами, блокували спроби ЄС ввести ембарго на енергоносії рф, від продажу яких росія може отримати до 326 мільярдів доларів цього року.

"Деякі з наших друзів і партнерів розуміють, що зараз інший час, що це вже не питання бізнесу і грошей. Що це питання виживання", - сказав Зеленський.

Президент також повторив заклики до поставок в Україну більшої кількості зброї, заявивши, що Україна не отримує його досить швидко, щоб відбити напад росії.

"США, Велика Британія, деякі європейські країни — вони намагаються допомогти і допомагають", — сказав він. "Але все ж нам воно потрібне раніше, раніше і швидше. Ключове слово - зараз".

Раніше

Як писав УНН, Зеленський вважає, що повинні бути нарешті визначені конкретні терміни відмови країн Євросоюзу від російського газу, нафти.

Українські Національні Новини

Політика