zelenskiy-rozpoviv-pro-drugiy-evakuatsiyniy-koridor-z-mariupolskogo-regionu

Зеленський розповів про другий евакуаційний коридор з Маріупольського регіону

 • 131789 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Під час вечірнього звернення Президент Володимир Зеленський розповів про другий евакуаційний коридор з Маріупольського регіону. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Сьогодні завершився другий етап нашої евакуаційної операції з Маріуполя. 344 людини вдалося врятувати – із самого міста й околиць. Саме стільки людей сьогодні виїхали в Запоріжжя. Наша команда готується їх зустрічати. Зустрічати так само, як і понад 150 людей, яких вдалося вивезти з «Азовсталі». Усі вони отримують необхідну допомогу. Усі вони отримають від нашої держави найтурботливіше ставлення", - йдеться у зверненні.

Деталі

Гарант подякував усім, хто допоміг евакуювати людей. 

"Вдячний усім, хто займається тим, щоб евакуаційна операція була і щоб вона була успішною: Ірині Верещук, Андрію Єрмаку, Давиду Арахамії, представникам ООН, Міжнародному комітету Червоного Хреста, кожному й кожній, завдяки кому досягли домовленості та забезпечили тишу й коридор для людей", - 

Зеленський додав, що домовляються аби продовжити порятунок людей із «Азовсталі», з Маріуполя. Там ще залишаються цивільні. Жінки, діти.

"Щоб вдалося їх врятувати, потрібно продовження режиму тиші. Українська сторона готова його забезпечити. Потрібен час, щоб просто підняти людей із тих підвалів, з тих укриттів під землею. У наявних умовах не можемо використовувати спеціальну техніку, щоб розчистити завали. Все робиться вручну", - сказав Президент.

Нагадаємо

В рамках маріупольського гуманітарного коридору евакуювали 344 людини.

Українські Національні Новини

Політика