zelenskiy-rozpoviv-pro-ostanni-peregovori-z-predstavnikami-g7-ta-neodnorazovi-zaproshennya-v-ukrayinu-premyera-yaponiyi

Зеленський розповів про останні переговори з представниками G7 та неодноразові запрошення в Україну прем’єра Японії

 • 1047625 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції повідомив, що незадовго до її початку відбулося спілкування з представниками країн Великої сімки, під час якої була висловлена підтримка Україні, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми маємо підтримку Великої сімки. За 40 хвилин до цього була розмова з Великою сімкою, Україна була запрошена. Ми отримали велику підтримку. Частина цієї інформації буде відкрита (…) що стосується того, яка підтримка потрібна Україні і яку підтримку готова нам надати – великий пакет буде підтримки і з Японії також», - повідомив Президент України, відповідаючи на запитання японського журналіста щодо, зокрема, і можливого візиту очільника японського уряду в Україну, адже він є єдиними керівником країн-членів G7 такого рівня, який ще не відвідав Україну.

Зеленський висловив щиру вдячність прем’єрові Японії та повідомив, що візит відбудеться та час його поки не відомий.

«Я вдячний прем’єр-міністру (Японії – ред.)… Зрозуміла підтримка, зрозуміла сума коштів, виділення якої він буде погоджувати з парламентом. Я був запрошений прем’єр-міністром Японії, це відбулося раніше дипломатичними каналами. Прем’єр-міністр Японії неодноразово був запрошений мною і він підтримав приїзд, але я не знаю, коли це може статися. Він очікуваний гість, Японія – очікувана в Україні держава. Японія надала велику підтримку Україні», - сказав Президент України.
Він порівняв роль Японії у Великій сімці з роллю Італії у ЄС – деталі та значення цієї важливої ролі, за словами Зеленського, ми згодом дізнаємося.

Додамо

Японія цього року головує у G7. У травні очікується саміт країн Великої сімки, який відбудеться у японській Хіросімі. Запрошувати туди представників росії не планується.

Раніше прем'єр Японії Фуміо Кісіда пообіцяв, що Токіо надасть додаткову фінансову допомогу у розмірі 5,5 млрд доларів на відновлення інфраструктури в Україні, зруйнованої росією.

Японія також погодилася співпрацювати з Камбоджею в підтримці зусиль зі знешкодження російських наземних мін і бомб, що не розірвалися в Україні. Також напередодні сьогоднішньої відео-зустрічі Кісіда наголосив на необхідності посилення санкцій проти росії. Також прем'єр-міністр зазначив, що готовий відвідати Україну, але точні терміни візії поки невідомі.

Українські Національні Новини

Політика