zelenskiy-rozyasniv-ideyu-referendumu-pro-peregovori-z-rosiyeyu

Зеленський роз'яснив ідею референдуму про переговори з Росією

 • 29586 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Винесення питання про укладення мирних домовленостей із Росією на референдум не має законодавчої ініціативи – це спосіб з’ясувати думку суспільства. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з громадськими активістами, яка відбулася в Адміністрації Глави держави, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Ми повинні чути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми", – сказав Зеленський під час зустрічі, де були волонтери, колишні військові.

Президент наголосив, що прагне відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче ухвалювати рішення за зачиненими дверима, як це робилося раніше, вказали в АП.

"Учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом з суспільством", - зазначили в АП.

Зі свого боку активісти запропонували, щоб зустрічі Глави держави з представниками громадськості відбувалися на постійній основі.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський заперечив можливість ведення переговорів з Росією.

Також Зеленський під час публічного виступу вжив термін "агресор" замість "Росія".

Як повідомляв УНН, новопризначений глава Адміністрації Президента Володимира Зеленського Андрій Богдан напередодні заявив, що остаточне рішення в переговорному процесі з Росією щодо Донбасу може бути винесено на референдум для ухвалення більшістю суспільства.

Українські Національні Новини

Політика