zelenskiy-skoro-v-ukrayini-bude-dva-dni-peremogi-a-v-kogos-zhodnogo

Зеленський: скоро в Україні буде два Дні перемоги, а у когось – жодного

 • 127883 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. У День перемоги над нацизмом президент Володимир Зеленський звернувся до українців і наголосив, що росія продовжує чинити жахливі злочини нацистської філософії через 77 років після закінчення Другої світової війни. Україна б’ється за свободу для своїх дітей, і тому скоро ми матимемо два Дні перемоги, а в когось не залишиться жодного, передає УНН з посиланням на звернення глави держави.

Цитата

"Ми б'ємося за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо. Ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки у Другій світовій війні, у якій загинуло понад 8 мільйонів українців. І зовсім скоро в Україні буде два Дні перемоги. А в когось не залишиться жодного", – заявив Зеленський.

Деталі

Президент нагадав, що у Другій світовій війні загинули понад 50 млн осіб, з них 8 млн - українці. Одак, росія намагається привласнити перемогу собі, забуваючи про великий вклад України.

"Ми не кажемо "можем повторить". Хотіти повторити 2194 дні війни може тільки божевільний. Той, хто вже повторює сьогодні жахливі злочини гітлерівського режиму, наслідує нацистську філософію, копіює все, що робили вони", - додав Президент.

Доповнення

8 травня, у День пам'яті та примирення, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців з розбомбленої російськими окупантами Бородянки у Київській області.

Українські Національні Новини

Суспільство