zelenskiy-sprostuvav-zayavu-shoygu-pro-nibito-povne-zakhoplennya-mariupolya

Зеленський спростував заяву шойгу про нібито повне захоплення Маріуполя

 • 108968 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський спростував заяву міністра оборони російської федерації сергія шойгу про нібито повністю захоплений окупантами Маріуполь. Під час спільного брифінгу із прем'єрами Іспанії Педро Санчесом і Данії Метте Фредеріксен, Глава держави підкреслив, що в заблокованому місті знаходяться українські військові, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Мені невідомо, що повідомляє росіянам міністр оборони росії. Я знаю, що більшість Маріуполя давно захопили, є частина нашого міста, де знаходяться наші військові. Поки вони там залишаються", - заявив Зеленський.

Додамо

Президент рф володимир путін у четвер прийняв голову міноборони росії Сергія Шойгу, де, за повідомленнями росЗМІ, назвав "недоцільним" штурм промзони "Азовсталі" у Маріуполі та наказав нібито скасувати його.

Шойгу, у свою чергу, заявив, що на завершення операції по "Азовсталі" військам рф нібито потрібно від трьох до чотирьох днів. Він наголосив, що нібито Маріуполь "взятий під контроль" російськими окупантами.

Захисники Маріуполя заявили, що сподіваються на деблокаду міста, або організацію евакуації через третю сторону.

Зеленський наголосив, що розблокування Маріуполя може відбутися лише дипломатичним шляхом або ж за наявності важкої збройної допомоги.

Українські Національні Новини

Політика