zelenskiy-suchasne-viddilennya-okhmatditu-treba-vidkriti-vlitku

Зеленський: сучасне відділення Охматдиту треба відкрити влітку

 • 20158 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоч коронавірус і попсував плани, однак відкрити сучасне відділення Охматдиту потрібно влітку. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“Ми обіцяли відділення в червні. Розуміємо – коронавірус і тут попсував нам плани. Однак треба сучасне відділення Охматдиту відкрити влітку”, – сказав Володимир Зеленський.

Вказано, що через карантинні обмеження відкриття нового корпусу лікарні "Охматдит" перенесено, хоч там і закінчили основні будівельні роботи.

Повідомляється, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв, що відкриття можна буде здійснити наприкінці липня.

“Міністерство розвитку громад та територій України перебуває у повній готовності до проведення тендерів для оновлення 220 приймальних відділень в опорних лікарнях, як обіцяв Президент Володимир Зеленський”, - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що Президент вже сьогодні очікує на список першої черги відділень, які будуть осучаснені.

“Життя відновлюється, і ми маємо повертатися до того, що обіцяли перед пандемією коронавірусу. І без епідеміологічної ситуації українцям потрібні комфортні лікарні із сучасним обладнанням. А нині – тим більше. Всі ми – і пацієнти, і лікарі – втомилися від фізично та морально застарілих медичних закладів. Саме зараз – час це змінювати”, – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомляв, що новий корпус дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" відкриють 1 червня.

Українські Національні Новини

Політика