zelenskiy-svit-maye-buti-gotovim-do-togo-scho-putin-mozhe-zastosuvati-yadernu-zbroyu

Зеленський: світ має бути готовим до того, що путін може застосувати ядерну зброю

 • 206003 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив CNN у п'ятницю, що "всі країни світу" мають бути готові до того, що президент росії володимир путін може використати тактичну ядерну зброю у війні проти України, передає УНН.

Цитата

"Не тільки я весь світ, всі країни повинні хвилюватися, тому що це може бути не справжня інформація, а може бути правда", — сказав Президент.

"Хімічна зброя, вони мали, вони могли зробити, для них життя народу, нічого. Ось чому ими маємо думати, не боятися, не боятися, а бути готовими. Але це питання не України, не лише України, а й усього світу, я думаю".

Деталі

Повна версія інтерв'ю Володимира Зеленського вийде в неділю о 9:00 за східним часом.

Контекст

Зеленський залишається в Україні протягом усієї 50-денної війни з росією.

Цього тижня в Чорному морі затонув один із найважливіших військових кораблів вмф росії. Україна заявила, що це сталося внаслідок ракетного удару, а росія заявила, що це сталося через спалах від детонації боєприпасів.

Водночас, росія запускає крилаті ракети по околицях Києва і, як і раніше, зберігає можливість обстрілювати українську столицю з далекобійної зброї, попередило раніше Міноборони України.

Офіційні особи США раніше попередили про те, що путін, якщо його "загнати в кут", може вдатися до застосування тактичної ядерної зброї в Україні. Директор ЦРУ Білл Бернс заявив у четвер, що ЦРУ "дуже уважно" стежить за цією можливістю, наголосивши при цьому, що США поки що не бачать жодних ознак того, що росія готується зробити такий крок.

Українські Національні Новини

Політика