zelenskiy-ta-duda-proveli-zustrich-u-zheshuvi-obgovorili-podalshu-oboronnu-spivpratsyu

Зеленський та Дуда провели зустріч у Жешуві: обговорили подальшу оборонну співпрацю

 • 1026428 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Завершуючи низку закордонних візитів, президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою у польському місті Жешуві. Лідери обговорили подальшу оборонну співпрацю та спільні дипломатичні кроки, пише УНН з посиланням на сайт президента України.

Деталі

Зеленський поінформував польського колегу про поточний стан справ на фронті й прогнози щодо розвитку ситуації у найближчий період. Він також розповів про актуальні оборонні потреби України та свої кроки щодо зміцнення української армії.

Крім цього, український президент повідомив про візит до Брюсселя й наголосив на важливості старту вже цьогоріч переговорів про вступ України до ЄС. За його словами, це стало б "важливою мотивацією для українського суспільства та армії, які проходять через важкі випробування".

Цитата

"У четвер президенти Польщі та України Анджей Дуда та Володимир Зеленський зустрілися в Жешуві; Президент України прозвітував про свою останню дипломатичну діяльність у Брюсселі та інших європейських столицях; переговори також стосувалися безпеки в регіоні", - повідомили в канцелярії президента Польщі.

W czwartek Prezydenci Polski i Ukrainy @AndrzejDuda i @ZelenskyyUa spotkali się w Rzeszowie; Prezydent  zrelacjonował swoją ostatnią aktywność dyplomatyczną w Brukseli i innych stolicach europejskich; rozmowy dotyczyły też bezpieczeństwa w regionie. pic.twitter.com/0z5GrhwQ5w

— Kancelaria Prezydenta (@prezydentpl) February 10, 2023

Нагадаємо

Голова Європейської Ради Шарль Мішель під час спільної пресконференції з Зеленським та головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн заявив, що українського президента було запрошено до Брюсселя, щоб ухвалити конкретні рішення щодо постачання зброї. Наразі їх вже ухвалили.

Українські Національні Новини

Політика