zelenskiy-ta-premyer-ministr-chornogoriyi-pidpisali-deklaratsiyu-pro-pidtrimku-yevroatlantichnogo-kursu-ukrayini

Зеленський та прем’єр-міністр Чорногорії підписали декларацію про підтримку євроатлантичного курсу України

 • 772653 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів переговори з головою уряду Чорногорії Дрітаном Абазовичем, за підсумками яких підписали нову декларацію про підтримку євроатлантичного курсу України. Про це пише УНН, посилаючись на вечірнє звернення та сайт глави держави.

Цитата

"Ще один результат сьогоднішнього дня – маємо нову декларацію про підтримку євроатлантичного курсу України. Вже третю таку декларацію. Сьогодні підписано з Чорногорією. Після Чехії та Бельгії. Крок за кроком пройдемо цей шлях – схилимо євроатлантичну більшість на користь України. І не просто на словах, а в рішеннях. У рішеннях підтримати наше приєднання до колективної системи безпеки", - повідомив Зеленський у вечірньому зверненні.

Деталі

Повідомляється, що під час переговорів президент України закликав парламент Чорногорії долучитися до парламентів інших країн у питанні визнання росії країною-спонсором тероризму. Він також подякував за підтримку та практичну допомогу, яку країна надає Києву.

Зі свого боку Дрітан Абазович зазначив, що Чорногорія готова "повною мірою" працювати щодо санкцій, надавати допомогу українським біженцям, а також фінансову, військову допомогу, і додав, що його держава підтримує "перспективу набуття Україною повноправного членства в НАТО".

Нагадаємо

Під час зустрічі в Києві наприкінці жовтня президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.

Українські Національні Новини

Політика