zelenskiy-ta-tryudo-obgovorili-sproschennya-vizovogo-rezhimu-mizh-kanadoyu-ta-ukrayinoyu

Зеленський та Трюдо обговорили спрощення візового режиму між Канадою та Україною

 • 42731 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, під час якої вони обговорили спрощення візового режиму між Канадою та Україною спочатку для окремих категорій громадян, наприклад молоді, та студентів. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“Ми маємо вже зараз окреслити часові рамки початку двостороннього візового діалогу. Можемо розпочати спрощення візового режиму з окремих категорій громадян, наприклад молоді, студентів, як говорили в Торонто торік. Очікуємо на прибуття в Україну групи канадських експертів для моніторингу стану відповідності України візовим критеріям Канади”, – сказав Володимир Зеленський.

Вказано, що у відповідь Джастін Трюдо зазначив, що, попри складну ситуацію, зараз є можливість переглянути візовий режим для його лібералізації, і над цим треба працювати.

Зазначається, що Володимир Зеленський висловив сподівання на досягнення прогресу в процесі поступової лібералізації Канадою візового режиму для громадян України та запропонував прискорити відповідну двосторонню роботу на рівні урядів.

“Очільник канадського уряду переказав слова підтримки Олені Зеленській, яка захворіла на COVID-19, як свого часу Софі Трюдо. Було обговорено заходи обох країн з метою протидії коронавірусу та можливості співпраці для подолання пандемії”, - повідомили у пресслужбі.

Також повідомляється, що Володимир Зеленський подякував за гуманітарну допомогу Канади для протидії захворюванню в Україні по лінії Гуманітарного фонду ООН розміром 500 тисяч канадських доларів, а також за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Нагадаємо, з Канади до України евакуювали 263 українця.

Українські Національні Новини

Політика