zelenskiy-ukrayina-rozrakhovuye-u-chervni-na-pozitivnu-promizhnu-otsinku-schodo-shlyakhu-v-yes

Зеленський: Україна розраховує у червні на позитивну проміжну оцінку щодо шляху в ЄС

 • 343804 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Україна розраховує отримати у червні позитивну проміжну оцінку Європейської комісії щодо прогресу країни на шляху до ЄС. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Другий пункт - наше подальше об'єднання. Сьогодні ми зустрічаємося тут, у Києві. Україна завжди була і завжди буде невід'ємною частиною нашого спільного Європейського простору, а це перш за все культурний простір, який переростає у відповідні політичні та економічні простори. Вже давно настав час, щоб прибрати штучну політичну невизначеність у відносинах між Україною та Євросоюзом», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що настав час для позитивного рішення щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС.

«Ми розраховуємо, що у червні буде представлено позитивну проміжну оцінку Європейською комісією щодо прогресу України на шляху до євроінтеграції», - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До осені нас очікує великий пласт роботи: Стефанішина пояснила заяву Шмигаля щодо виконання усіх рекомендацій щодо вступу до ЄС

Доповнення

Україна подала заявку на членство в ЄС у лютому 2022 року та отримала статус кандидата в ЄС у червні 2022 року.

У грудні повідомлялося, що ЄС підтвердив прогрес України у виконанні семи рекомендацій Єврокомісії та готовність надати попередню оцінку навесні.

Президент Зеленський закликав Євросоюз ухвалити рішення про початок уже цього року переговорів щодо приєднання України до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Єрмак: на передовій загинув співробітник Офісу Президента

     • 2913972 переглядiв

    Шольц: європейська Україна - найкраща відповідь москві

     • 1322116 переглядiв