zelenskiy-ukrayini-ne-potribni-alternativi-na-zaminu-nadannya-statusu-kandidata-na-vstup-v-yevrosoyuz

Зеленський: Україні не потрібні альтернативи на заміну надання статусу кандидата на вступ в Євросоюз

 • 117418 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Україна не потребує альтернатив на заміну статусу кандидата на вступ до Європейського союзу. Про це Президент України заявив під час спільної з прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою прес-конференцією у Києві, передає кореспондент УНН.

Україна потребує спільної підтримки з боку країн ЄС.

Цитата

”Нам потрібні ті чи інші можливості, або технічні спроможності щодо доступу до тих чи інших фінансів, це важливо щодо економіки України. Але нам не потрібно альтернативи щодо кандидатства в ЄС. Нам не потрібні ці компроміси, тому що, повірте нам, це будуть компроміси не з Україною у Європи. Це буде черговий компроміс Європи з рф”, - сказав Зеленський.

Президент вкотре наголосив, що Україна проходить нелегкий шлях і відстоює європейські цінності.

Цитата

”Вийшло так, що Україні потрібно постійно боротися. Я не знаю, позитивно це, або ні, - це питання ціни. Суверенітет, наша незалежність, наша земля. (…) Війна з Росією. Членство в ЄС. Багато таких викликів і багато битв (…) Я сказав відверто, кандидатство для України в Європейському Союзі - це важливий сигнал. Це ще не членство, але дуже важливий сигнал для нашого народу, який відстоює свою країну і європейські цінності», - сказав Зеленський.

Він наголосив на некоректності порівнянь України з країнами, що йшли до членства в ЄС мирним шляхом.

«Ми проходимо його через війну за свободу і незалежність, і за ці європейські цінності, і втрачаємо не тільки час, як це було у тих чи інших країн, ми втрачаємо дорожче, ніж години: людей”, - наголосив Зеленський, додавши, що у разі відсутності об’єднаної підтримки України щодо членства в ЄС стане відповіддю на питання, «які цінності ми захищаємо: європейські або суто свої?».

Зеленський зауважив, що це лобісти інтересів рф у Європі шукають компроміси щодо статусу України.

Українські Національні Новини

Політика