zelenskiy-ukrayinska-armiya-maye-shvidko-dosyagnuti-vzayemosumisnosti-z-nato

Зеленський: українська армія має швидко досягнути взаємосумісності з НАТО

 • 13268 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Членство України у НАТО є стратегічним курсом держави, тому максимально швидко потрібно досягнути взаємосумісності збройних сил України із відповідними структурами держав Альянсу. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на відкритті військових навчань Rapid Trident – 2020 на Львівщині, передає кореспондент УНН.

"Довгоочікуваний мир, повернення всіх наших людей та повернення всіх наших територій було, і завжди буде моїм пріоритетом", — сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що також його пріоритетом є сучасна, оснащена та боєздатна українська армія.

“Адже саме вона, наша українська армія зможе бути гарантом подальшої безпеки, мирного сну громадян та вільного розвитку незалежної України. Щоразу під час зустрічі з міжнародними лідерами я наголошую, що війна на сході — це загроза не тільки для України, це загроза для безпеки та стабільності для всіх країн Європи та світу. Наші партнери абсолютно солідарні зі мною у цьому питанні, саме тому ми об’єдналися для подолання існуючих викликів та пошуку механізмів адекватної реакції на них. Одним з таких є інтеграція України до НАТО”, — розповів Зеленський.

Зеленський нагадав, що на початку тижня він затвердив стратегію національної безпеки України, згідно з якою членство у НАТО є стратегічним курсом України.

"Максимально швидко ми маємо досягти взаємосумісності збройних сил України із відповідними структурами держав Альянсу, а також активізувати реформи, які дозволять отримати запрошення та приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО", - зазначив Президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також наголосив, що навчання Rapid Trident є важливим кроком до євроатлантичної інтеграції України.

Українські Національні Новини

Політика