zelenskiy-utvoriv-prezidentskiy-komitet-z-pitan-rozvidki

Зеленський утворив президентський комітет з питань розвідки

 • 14590 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський постановив утворити при Президентові України комітет з питань розвідки. Відповідний указ №230/2020 від 17 червня оприлюднено на сайті глави держави, передає УНН.

"З метою вдосконалення системи забезпечення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України, реалізації положень статті 20 Закону України "Про національну безпеку України", статей 7 і 24 Закону України "Про розвідувальні органи України" та відповідно до пунктів 1, 17 і 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: утворити при Президентові України комітет з питань розвідки", - сказано в указі.

Документом також передбачається ліквідація Об'єднаного комітету з питань розвідувальної діяльності при Президентові України.

Президент водночас постановив комітету з питань розвідки забезпечувати реалізацію рішень Об'єднаного комітету з питань розвідувальної діяльності при Президентові України.

Також Зеленський постановив "визнати такими, що втратили чинність":

▪️ указ Президента України від 30 січня 2015 року № 42 "Про вдосконалення системи забезпечення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України";
▪️ абзац третій - таємно;
▪️ абзац четвертий - таємно;
▪️ абзац п'ятий - таємно.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський напередодні призначив Руслана Демченка першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Українські Національні Новини

Політика