zelenskiy-vid-1-veresnya-zvilneno-ponad-1000-kvadratnikh-kilometriv-nashoyi-teritoriyi

Зеленський: від 1 вересня звільнено понад 1000 квадратних кілометрів нашої території

 • 141437 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що від 1 вересня ЗСУ звільнили понад 1000 квадратних кілометрів української території. Про це інформує УНН з посиланням на відеозвернення глави держави.

Деталі

Зеленський нагадав, що сьогодні, 8 вересня, провів нове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

"(Говорили - ред.) передусім щодо наших активних дій на передовій. У межах оборонних операцій, що тривають, наші герої звільнили вже десятки населених пунктів. І сьогодні цей рух продовжився, є нові результати", - зазначив президент.

Він додав, що загалом із першого вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів нашої території.

Цитата

"Дякую всім, хто це забезпечив! Дякую армії, розвідникам, спецслужбовцям за кожен український прапор, який встановлено цими днями", - сказав глава держави.

Заслухали сьогодні на Ставці доповіді командувачів оперативних напрямків. Зеленський наголосив, що є певні рішення.

Він також додав, що Ставка "продовжить працювати у форматі таких доволі частих засідань і нарад, щоб наші командири на місцях мали повну підтримку на всіх рівнях і щоб Збройні Сили нашої держави, розвідка і весь сектор оборони та безпеки отримували всі необхідні ресурси, всі необхідні матеріальні, політичні, інформаційні, дипломатичні та будь-які інші засоби для ефективної оборони України й вигнання окупантів".

Зеленський зазначив, що уся державна діяльність зосереджена на потребах фронту й захисту наших людей.

"Я вдячний усім українським воїнам, усім, хто виборює свободу для нашого народу – і на півдні, і на сході, і в боях на фронті, і тим, хто робить свій внесок у нашу перемогу відповідними операціями в тилу ворога. Звільнення нашої землі – це заслуга всіх, хто чітко та вчасно виконує загальний оборонний задум. А особливо хочу подякувати сьогодні бійцям 115-ї окремої бригади тероборони Оперативного командування "Північ", які відзначилися хоробрістю й потрібними Україні результатами в боях у лютому-березні, коли зупиняли просування ворога, і які й зараз продовжують захищати нашу державу на Північному напрямку. Також вдячний бійцям 117-ї окремої бригади тероборони, які діють на напрямку Суджа – Суми, і першій танковій бригаді, яка міцно тримає позиції на напрямку Гомель – Городня. Пам’ятаємо про всі загрози, дякуємо всім нашим героям", - сказав він.

"Хочу ще раз закликати тих, хто інформує суспільство, хто коментує воєнну ситуацію: будь ласка, аналізуйте повну картину, висловлюйте вдячність і підтримку всім нашим оборонцям, не забувайте ні про кого з них", - додав Зеленський.

Доповнення 

Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Як повідомили в Офісі Президента, розглянули активні дії сил оборони зі звільнення територій України, тимчасово окупованих російською федерацією.

Українські Національні Новини

Суспільство