zelenskiy-vidreaguvav-na-obstril-sanitarnogo-avtomobilya-u-vodyanomu

Зеленський відреагував на обстріл санітарного автомобіля у Водяному

 • 13068 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський назвав обстріл санітарного автомобіля у Водяному ганебною й підлою спробою зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"...Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному – порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна й підла спроба зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі", - написав Зеленський.

За його словами, Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права.

"Закликаю наших партнерів у Європі та США належним чином відреагувати на дії, що аж ніяк не наближають нас до миру", - додав Президент.

Нагадаємо, сьогодні під час виконання бойового завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил, рятуючи життя пораненого побратима, загинули внаслідок ворожого обстрілу військовослужбовці Морської піхоти України: водій санітарного автомобіля "Хаммер" HMWV старший матрос Сергій Майборода та бойовий медик, кавалер ордену "За Мужність" сержант Ірина Шевченко.

Українські Національні Новини

Політика