zelenskiy-vidreaguvav-na-stattyu-zaluzhnogo-ta-tezu-pro-pozitsiynu-viynu

Зеленський відреагував на статтю Залужного та тезу про «позиційну війну»

 • 667870 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Ситуація на фронті не є патовою, заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відповідаючи на питання про статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в журналі The Economist, передає УНН.

Цитата

«Це не патова ситуація. Росія контролює небо. Ми бережемо наших військових. Просто кидати, як росія кидає наче м'ясо своїх людей, ніхто не хоче... Як подолати це? F-16 треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть вперед, використовують техніку», – заявив Зеленський.

Президент не поділяє тези, що на фронті склалася патова ситуація. Та наголосив, що ми не маємо права опускати руки.

«Ми не маємо права опускати руки. Яка альтернатива? Що треба віддати третину нашої держави? Це ж буде лише початок. Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт, ми ж для себе зробили висновки… Треба більше працювати з партнерами з ППО, розблокувати небо, дати нашим бійцям можливість провести наступальні дії», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо

Валерій Залужний у статті для The Economist повідомив, що російсько-українська війна стає «позиційною» війною статичних та виснажливих боїв, як у Першій світовій війні, на противагу «маневровій» війні руху та швидкості. Головнокомандувач назвав п'ять пріоритетів у війні із Росією. Під час інтерв'ю The Economist він попередив, що, найімовірніше, «глибокого та гарного прориву» наразі не слід очікувати.

Українські Національні Новини

Політика