zelenskiy-vidvidav-postrazhdalikh-vnaslidok-pozhezhi-na-kharkivschini-ne-rozumiyu-ditey-yaki-viddali-tudi-batkiv

Зеленський про пожежу на Харківщині: повинна бути глобальна реформа на цьому "кейсу"

 • 14102 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський відвідав постраждалих внаслідок пожежі у будинку літніх людей на Харківщині і зазначив, що не розуміє дітей, які віддають батьків жити в такі умови. Зеленський наголосив на проведенні глобальної реформи – надавати повноваження місту для надання людям офіційних послуг. Про це він заявив на брифінгу біля лікарні, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Я не розумію дітей, які здають в такі умови і такі хоспіси своїх батьків. Можу вам розповісти, що людина каже - він батько, отримав травму спини і донька його здала в такий приватний хоспіс. Я зрозумів, що люди знають про такі приватні хоспіси", - сказав Зеленський.

Деталі:

Як розповів постраждалий Президенту, він жив у палаті з трьома людьми, які мали зовсім інші хвороби, пов’язані з психічними розладами. Перебування в хоспісі обходилося від 5 до 15 тис. грн, його ж донька віддавала близько 12,5 тис. грн на місяць.

Як зазначив Президент, виявляється знайти приватний будинок для літніх людей дуже просто, вся інформація є відкритою в інтернеті.

"Повинна бути реформа глобальна на цьому кейсу. На прикладу цього трагічного кейсу потрібно дати повноваження місту, щоб можна було надавати людям такі послуги. Це треба зробити на законодавчому рівні. Якщо ми вирішимо Харківський кейс, ми ж не знаємо скільки таких об’єктів в державі знаходяться", - додав Зеленський.

На його думку, в державі потрібно відкривати як приватні так і комунальні хоспіси.

Що сталося напередодні:

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.

Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом “Золотий час”. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Була названа попередня причина займання - необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомляв, що, за попередніми даними, задимлення, яке призвело до пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, було поруч з лічильником. У будівлі мали ремонтувати газове обладнання.

Відкрито провадження. Затримано 4 осіб.

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Варто нагадати:

У 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, у якій було організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб.

Українські Національні Новини

Політика