zelenskiy-vidvidav-zakarpatsku-filarmoniyu-khoche-vklyuchiti-yiyi-remont-do-velikogo-budivnitstva

Зеленський відвідав Закарпатську філармонію, хоче включити її ремонт до "Великого будівництва"

 • 16880 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у межах робочої поїздки до Закарпатської області відвідав обласну філармонію та заявив, що її ремонт буде включено до "Великого будівництва" в культурі. Про це інформує пресслужба Глави держави, передає УНН.

"У межах робочої поїздки до Закарпатської області Президент України Володимир Зеленський відвідав Закарпатську обласну філармонію", - повідомили в пресслужбі.

Так, під час візиту директор закладу Іван Микита показав Главі держави концертну залу. За його словами, вона може вмістити 500 глядачів і має унікальні акустичні властивості. Особливою цінністю філармонії є старий орган чеського виробництва. Раніше в цій будівлі розташовувалася синагога ортодоксальної громади євреїв-ашкеназі.

Також Володимир Зеленський оглянув фасад філармонії.

Іван Микита розповів, що споруда, яку було зведено у 1904 році, потребує капітального ремонту.

"Президент наголосив, що відновлення будівлі Закарпатської обласної філармонії буде включено до Національної програми "Велике будівництво" в культурі на наступний рік", - зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо, Зеленський під час робочої поїздки до Закарпатської області пообіцяв комплексне вирішення проблем черг з автівок на кордоні.

Українські Національні Новини

Політика