zelenskiy-vidvidav-zavod-avtokraz-u-kremenchutsi

Зеленський відвідав завод "АвтоКрАЗ" у Кременчуці

 • 30808 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Під час робочої поїздки в Полтавську область Президент Володимир Зеленський відвідав завод ПрАТ "АвтоКрАЗ", що в Кременчуці. Главі держави продемонстрували випробування техніки на спеціальному полігоні та зразки продукції підприємства, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офіса Президента.

Президент схвально оцінив презентацію й можливості техніки.

"Ці випробування справді вражають", – наголосив Володимир Зеленський.

Підприємство нині перебуває у складній ситуації, тож його керівництво разом з Главою держави, міністром інфраструктури Владиславом Криклієм та очільниками області й міста обговорили шляхи виведення заводу з кризи.

За словами генерального директора підприємства Романа Черняка, у 2015-2016 роках "АвтоКрАЗ" постачав Збройним силам України тисячу автомобілів на рік. Але згодом обсяги замовлень почали падати, а з 2018 року замовлення припинилися взагалі.

Директор звернувся до Президента з проханням щодо підтримки підприємства держзамовленням. На його переконання, техніка "АвтоКрАЗу" може стати "хребтом української армії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський планує в найближчі місяці відвідати всі регіони України

Володимир Зеленський наголосив, що у підприємства має бути план виготовлення продукції, і закликав подавати на тендер свої пропозиції, але ці пропозиції мають бути чесними, зокрема щодо дотримання умов виробництва й термінів.

"Скільки і якої продукції ви готові виготовляти, за яку ціну і яка при цьому буде заробітна плата працівників?" – запитав Президент.

Також було наголошено на тому, що завод має не лише акцентувати увагу на виготовленні автомобілів для потреб війська, а й працювати у напрямку виробництва спеціальної техніки для комунальних підприємств, місцевих громад, приватного сектору.

Водночас Володимир Зеленський наголосив, що "АвтоКрАЗ" має працювати над поліпшенням якості продукції, її технічних характеристик та дотримуватися термінів виконання замовлень.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський викликав міністра інфраструктури Владислава Криклія на Полтавщину для того, щоб вирішити проблему логістики бізнесу.

Українські Національні Новини

Політика