zelenskiy-viznav-scho-obstriliv-na-donbasi-pobilshalo-i-nazvav-prichinu

Зеленський визнав, що обстрілів на Донбасі побільшало і назвав причину

 • 16025 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський визнав, що в останні тижні кількість обстрілів на Донбасі збільшилася, що пов'язано зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Цитата

“Володимир Зеленський зазначив, що в останні тижні кількість обстрілів справді дещо збільшилася, що пов'язано, зокрема, зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Президент зазначив, що сьогодні минає рівно 200 днів, як вони домовилися про режим всеохопного припинення вогню.

“І всі ми бачимо, що кількість обстрілів останнім часом з боку бойовиків збільшилася. Однак як би скептично хтось не ставився до слова “перемир'я”, режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних”, – наголосив Зеленський.

Він нагадав, що у 2018 році на Донбасі загинув 121 військовий і було поранено 799. У 2019 році було вбито 100 військових, поранено 507. У 2020 році вбито 50 військових, поранено 338.

Доповнення

11 лютого Зеленський відвідав передову і заявив про необхідність ротації вищого офіцерського складу.

За даними штабу операції Об’єднаних сил, уже декілька тижнів поспіль в зоні конфлікту спостерігається збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків.

Зокрема варто відзначити, найбільше порушень було зафіксовано протягом доби 6 лютого. Тоді бойовики 13 разів порушили “режим тиші” на Донбасі, за добу серед українських військових п'ятеро поранених та двоє загиблих.

У той же час радник з інформаційної політики української делегації у тристоронній контактній групі Олексій Арестович на початку лютого заявив, що попри порушення режиму тиші, які є, наразі немає підстав говорити про його зрив. 

Українські Національні Новини

Політика