zelenskiy-vnis-na-rozglyad-radi-zakonoproekt-schodo-nezakonnogo-zbagachennya

Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект щодо незаконного збагачення

 • 9907 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів. Відповідний проект закону розміщений на офіційному сайті Верховної Ради, передає УНН.

Проект закону Президента України Володимира Зеленського про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів зареєстрований під №10461 від 17 липня 2019 року.

Наразі текст законопроекту відсутній.

Як зазначається, проект закону визначено Президентом як невідкладний.

Наразі його передали на розгляд керівництву. Головним для розгляду серед комітетів визначений Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради.

Як повідомляв УНН, 3 червня Верховна Рада України вже реєструвала законопроект Президента України Володимира Зеленського щодо незаконного збагачення. 

В АП роз'яснювали, що поданий до Верховної Ради Президентом України Володимиром Зеленським законопроект про відновлення покарання за незаконне збагачення топ-чиновників запроваджує новий механізм конфіскації незаконних активів посадовців. 

Потім стало відомо, що законопроект Зеленського про незаконне збагачення знову внесуть до ВР

Нагадаємо, 27 березня Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. У результаті чого усі справи, які були порушені за цією статтею – скасовані.

Українські Національні Новини

Політика