zelenskiy-vnis-zmini-do-polozhennya-pro-sluzhbu-u-viyskovomu-rezervi

Зеленський вніс зміни до положення про службу у військовому резерві

 • 141002 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до указу "Про Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України". Відповідний указ №59/2022 від 16 лютого опубліковано на сайті Глави держави, пише УНН.

Деталі

"Громадяни проходять службу у військовому резерві в добровільному порядку, а в особливий період особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, – в обов’язковому порядку", - йдеться в указі.

У документі зазначається, що "в особливий період на службу у військовому оперативному резерві в обов’язковому порядку на посади відповідно до їх військових звань зараховуються особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві".

Також вносяться інші зміни.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські резервісти отримуватимуть грошову компенсацію: уряд назвав умови

Українські Національні Новини

Політика