zelenskiy-vruchiv-derzhavni-premiyi-40-molodim-vchenim

Зеленський вручив державні премії 40 молодим вченим

 • 20616 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з лауреатами президентської премії для молодих вчених за 2019 рік та відзначив їх державними преміями. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу глави держави.

Так, під час зустрічі у Національній бібліотеці України імені Володимира Вернадського, Зеленський ознайомився з роботами лауреатів премії та вручив їм свідоцтва й нагрудні знаки.

"Я радий сьогодні відзначити українських вчених державними преміями. Я неодноразово казав і повторюватиму: найцінніше, що є в України, – це наші люди. Їхній розум, таланти, креативність та працьовитість. І це доводять наші науковці", – сказав Зеленський під час зустрічі.

Зазначається, що лауреатами цьогорічної премії стали 40 наукових робіт у сферах інфраструктури, енергетики, оборони, сільського господарства, медицини, екології, кібербезпеки тощо.

Як раніше повідомлялося в УНН, на 2020 рік МОН профінансує наукові проекти молодих вчених на рекордну суму — 100 млн грн. Це буде 199 робіт — 152 перехідні з минулих років та 47 нових.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 44 військовослужбовців: половину із них - посмертно.

Українські Національні Новини

Політика