zelenskiy-vviv-u-diyu-rishennya-rnbo-schodo-naftoprovodu-z-rekomendatsiyami-ogp-ta-nabu

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо нафтопроводів з рекомендаціями ОГП та НАБУ

 • 17647 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року "Про вжиття заходів для захисту майнових інтересів держави" щодо частини нафтопродуктопроводів, що проходять через територію України, загальною довжиною 1433 км, з рекомендаціями правоохоронним органам з’ясувати обставини, за яких державна власність опинилася у приватних руках. Про це повідомляється на сайті Глави держави, передає УНН.

Деталі

В указі детально роз'ясняється, яке рішення ухвалила Рада національної безпеки і оборони України:

1. Визнати, що "бездіяльність" Кабміну щодо виконання зазначеного в одному з минулих рішень РНБО, "щодо визначення центрального органу виконавчої влади, відповідального за збереження та експлуатацію частини нафтопродуктопроводів Самара – Західний напрямок і Грозний – Армавір – Трудова, що проходять через територію України, загальною довжиною 1433 км, призвела до втрати державного контролю над цими об’єктами".

2. Кабміну разом зі Службою безпеки України постановлено:

1) провести перевірку для встановлення причини невиконання зазначеного в одному з минулих рішень РНБО і за результатами вжити відповідних заходів реагування;

2) ужити заходів щодо проведення перевірки дотримання вимог законодавства під час передавання в експлуатацію, використання, відчуження частини цих нафтопродуктопроводів та за результатами перевірки вжити відповідних заходів реагування;

3) провести перевірку дотримання вимог митного законодавства під час транзиту та транспортування продуктів цими нафтопродуктопроводами.

3. Кабміну постановлено забезпечити безумовне виконання зазначеного в одному з минулих рішень РНБО щодо цих нафтопроводів.

4. Рекомендувати Офісу Генерального прокурора спільно з Національним антикорупційним бюро України забезпечувати захист інтересів держави стосовно прав власності на частини нафтопродуктопроводів.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Що було раніше

19 лютого Рада національної безпеки та оборони доручила правоохоронним органам провести з’ясування обставин, за яких частина державних нафтопродуктопроводів опинилася у руках двох власників з іноземною реєстрацією, афілійованих з двома громадянами України.

Українські Національні Новини

Політика