zelenskiy-vzyav-pid-osobistiy-kontrol-rozsliduvannya-smertey-viyskovikh-za-pidozrilikh-obstavin

Зеленський взяв під особистий контроль розслідування смертей військових за підозрілих обставин

 • 13460 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Сьогодні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з родинами військовослужбовців Збройних сил і Національної гвардії України, які у різні роки загинули за підозрілих обставин і яких слідчі органи визнали самогубцями. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Глави держави.

Присутні на зустрічі члени родин загиблих розповіли, що смерть їхніх рідних намагаються видати за самогубство попри те, що у деяких випадках на тілах були виявлені сліди побиття, вогнепальних поранень. Подекуди є свідки вбивства й навіть відомі імена тих, хто його скоїв.

"Особисто я зіштовхнувся з цим восени минулого року, коли одного з моїх товаришів по службі вбили, потім повісили і списали на банальне самогубство. Ми зіткнулися з замкненим колом і відсутністю об’єктивного розслідування", – розповів колишній військовослужбовець Сергій Ульянов.

Зеленський взяв порушені питання під особистий контроль та дав відповідні доручення заступнику керівника Офісу Президента України Руслану Рябошапці, зазначили у прес-службі.

"Якщо ми зможемо досягти повного, всебічного та об’єктивного розслідування окремих випадків, то це допоможе зрушити з місця й інші розслідування, які, на вашу думку, є недостовірними. Я вимагатиму від ДБР, Національної поліції, органів прокуратури та інших правоохоронних органів максимально оперативно та об’єктивно розслідувати загибель кожного воїна", – зазначив Зеленський.

Також Руслан Рябошапка запропонував найближчим часом влаштувати зустріч родин загиблих військовослужбовців з керівниками правоохоронних органів, військових формувань ЗСУ й Національної гвардії, Військової служби правопорядку, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ, щоб вони пояснили ситуацію зі станом розслідування таких трагедій та їхніми соціально-правовими наслідками.

Нагадаємо, наприкінці травня Зеленський здійснив першу робочу поїздку на передову.

Українські Національні Новини

Політика