zelenskiy-ya-ne-bachu-konfiguratsiyi-yaka-mozhe-zmusiti-rosiyu-zupiniti-viynu

Зеленський: я не бачу конфігурації, яка може змусити росію зупинити війну

 • 163515 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Західні санкції станом на сьогодні не змінили позицію кремля щодо війни в Україні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Financial Times, пише УНН.

Цитата

"Хто буде гарантувати, що росія буде виконувати те, що вона пообіцяла. У мене відповідей сьогодні нуль. Я поки що не бачу такої конфігурації, яка може змусити росію зупинити цю війну. Я не бачу, чому вони будуть її зупиняти. Якщо ми будемо говорити відверто, санкції – ми вдячні їм, але вони не настільки сьогодні вплинули на росію, поки що, тому що не в повному обсязі, тому що ми розтягуємо це умовне "задоволення" треба чітко – ембарго так ембарго", - каже Зеленський.

Деталі

В іншому разі, зазначив президент, час буде грати на руку військово-політичному керівництву росії, яке буде "знаходити, через кого і як обходити санкції, і вже є в цьому у них позитивні результати".

Також глава держави заявив, що, на його думку, ця війна - за незалежність і свободу нашої держави, а незалежність - це повернення наших територій, територіальна цілісність і наш непорушний суверенітет.

"Все це ми повинні передати наступним поколінням. І я це говорю відверто… Але на сьогодні я вважаю, що дійсно, повернення до кордонів, які ми повністю контролювали 24 лютого, це дуже серйозна тимчасова перемога. Саме тимчасова, тому що повинна бути деокупація наших територій", - додав він.

Нагадаємо

Європейський Союз 3 червня офіційно опублікував шостий пакет санкцій проти рф з частковим нафтовим ембарго. Не вдалося домовитися про цілковите ембарго на російську нафту. Каменем спотикання стала позиція Угорщини.

Наразі ЄС уже почав роботу над сьомим пакетом санкцій проти рф за її вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Політика