zelenskiy-z-glavoyu-yevroradi-obgovoriv-pidgotovku-do-23-go-samitu-ukrayina-yes

Зеленський з главою Євроради обговорив підготовку до 23-го саміту Україна – ЄС

 • 17465 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, який перебуває з візитом у нашій державі для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи. Про це УНН інформують в ОП.

Деталі

Сторони домовилися координувати зусилля разом з іншими міжнародними партнерами у межах подальшої роботи Кримської платформи, кінцевою метою якої є деокупація півострова.

Лідери України та ЄС обговорили перебіг підготовки до 23-го саміту Україна — ЄС, який відбудеться 12 жовтня цього року в Києві. Володимир Зеленський розповів про очікування української сторони щодо ключових результатів цієї зустрічі на найвищому рівні, а також про основні елементи проекту Спільної заяви саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська платформа за 3 хвилини: Зеленський підбив підсумки

Цитата

“Сподіваюся, ми нарешті зможемо підписати довгоочікувану Угоду про Спільний авіаційний простір та розпочати її застосування. Очікуємо також на місію експертів ЄС у межах другої фази оцінки українських установ зі стандартизації та метрології для просування в напрямку укладення угоди про так званий промисловий безвіз”, — відзначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо

За підсумками установчого саміту “Кримської платформи”, усі делегати приєднались до спільної Декларації. Її тепер будуть опрацьовувати по пунктах.

Українські Національні Новини

Політика