zelenskiy-zaklikav-do-shvidkosti-u-priynyatti-rishen

Зеленський на саміті ЄС закликав до швидкості в ухваленні рішень

 • 648579 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Євросоюз повинен швидше ухвалювати рішення, оскільки країна-агресор "має абсолютно різний інструментарій" для дестабілізації ситуації в Європі, а також створення нової загрози - гібридної чи прямої. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європейській Раді, пише УНН.

Цитата

"росія має абсолютно різний інструментарій, і він не лише проти України, Молдови, країн Балтії, Польщі чи інших, хто має сусідство з росією. Ми бачили це, зокрема, і на Балканах, і, на жаль, ми знову можемо побачити це в будь-який момент в будь-якому регіоні в Європі, якщо комусь в москві просто захочеться скласти черговий протизаконний, насильницький або загарбницький план нової агресії - гібридної чи прямої. Чи завжди будемо встигати захищатися? Нам усім потрібна швидкість в ухваленні рішень і надійність", - налогосив він.

Деталі

Президент зауважив, що сьогодні Європа, окрім свободи та єдності, має гарантувати безпеку та її довготривалість, оскільки без неї "все інше крихке". За словами Зеленського, ЄС "уже на шляху до такої безпеки, зроблені фундаментальні кроки, але потрібно пройти весь цей шлях".

"Я дякую кожному, хто протягом цього року, коли російська агресивність стала найбільшою, ви незмінно стаєте сильнішими. Європа стала міцнішою завдяки вашим особистим діям та рішенням. Навіть коли були вагання і суперечки, ви все одно знаходили можливість цих спільних, сильних рішень", - зауважив він.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європейській раді розповів, що попередив свою молдовську колегу, Майю Санду, про спробу росії зруйнувати політичну сиуацію в Молдові.

Українські Національні Новини

Політика