zelenskiy-zaklikav-goliv-yes-pripiniti-chvari-i-priynyati-shostiy-paket-sanktsiy-proti-rf

Зеленський закликав голів ЄС припинити чвари і прийняти шостий пакет санкцій проти рф

 • 122695 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час засідання Європейської ради виступив із закликом щодо прийняття шостого санкційного пакету проти росії, який має включати ембарго на російські нафтопродукти, пише УНН.

Цитата

"Більша єдність – це дійсно фундамент цієї сили. Ви про це знаєте. Нарешті мають припинитись будь-які чвари в Європі, внутрішні суперечки, які тільки заохочують росію тиснути більше і більше на вас, на всю Європу", - сказав Президент.

"Шостий санкційний пакет має бути узгоджений. Він має бути ефективним – включно з нафтою. Щоб росія відчувала ціну за те, що робить проти України і проти всієї Європи. І щоб ви нарешті стали незалежними разом з нами від російської енергетичної зброї. Хоча б від її нафтової частини", - наголосив він.

Деталі

Зеленський нагадав, що сьогодні – 96-й день війни.

Так, 8 квітня, на 44-й день цієї війни, був запроваджений п’ятий санкційний пакет Євросоюзу. З того часу минуло вже 52 дні, зауважив Глава держави.

З його слів, тоді, станом на 8 квітня, в Україні в списку убитих російськими окупантами були 169 дітей. Станом на сьогодні – 243 дитини.

Станом на 8 квітня, було зруйновано 928 закладів освіти. Дитячих садочків, шкіл, університетів. Станом на сьогодні – 1888.

Станом на минулу добу, кількість російських ракетних ударів по Україні – вже майже 1600. Росія застосувала більше 2400, майже 2,5 тисячі різних ракет проти України та її мирного населення. А тоді, станом на 8 квітня, ударів було менше тисячі і ракет вони застосували близько тисячі, розповів Зеленський.

"І, звичайно, я хочу, щоб ви мене зрозуміли, - я не звинувачую нікого із вас. Провина за все, що відбувається, тільки на російській державі. Але я впевнений, що кожному, кожній з вас очевидно, що мав би бути прогрес і в санкціях за цю агресію. І для нас це дуже потрібно. І нам це дуже допоможе! Такий прогрес, щоб Росія почала шукати мир. І тільки це може бути нашою спільною вимогою. Мир. Жодних компромісів за рахунок нашої територіальної цілісності, нашого суверенітету не може бути", - пояснив Глава держави.

Додамо

Politico пише, що для багатьох лідерів ЄС зростаюча інфляція, особливо вартість енергоносіїв та продуктів харчування, здається страшнішим ворогом, ніж російський диктатор владимир путін. Доказом цього є 25 днів, протягом яких вони не можуть досягти угоди про ембарго на російську нафту.

Українські Національні Новини

Політика