zelenskiy-zaklikav-inozemni-kompaniyi-ostatochno-piti-z-rosiyi

Зеленський закликав іноземні компанії остаточно піти з росії

 • 85870 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав іноземні компанії остаточно покинути російській ринок, та розпочати роботу в Україні. Про це Голова Держави заявив під час спілкування з менеджерами підприємств на Yale CEO Summit, передає УНН.

Цитата

“Компанії, які є на ринку в російській федерації, повинні піти. Якщо це можливо, піти остаточно. Найголовніше для нас – навіть не те, що вони підуть з ринку рф, а що вони не будуть своїми податками в їх (російській – ред.) системі фінансувати ту зброю, якою вони нас вбивають”, - наголосив Зеленський.

Деталі

В той же час він зазначив, що хотів би, щоб компанії почали працювати на українському ринку.

Для України зараз дуже важливим є питання створення нових робочих місць, які можуть дати ці підприємства. Президент запевнив, що українська сторона запрошує компанії працювати у різних сферах – від цифровізації до відновлюваної енергетики й готова до обговорення умов.

Він також гарантував, що Україна може забезпечити комфортні й прозорі умови роботи, швидкий менеджмент щодо початку ведення бізнесу, однак додав, що про мінімальну податкову систему поки не може йтися, з огляду на масштаби руйнувань від рук росіян.

Доповнення

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав міжнародні компанії, які працювали в Україні відновлювати свою роботу вже зараз, як це зробили більшість українських підприємств в безпечних регіонах.

Українські Національні Новини

Політика