zelenskiy-zaklikav-kantslera-nimechchini-vidvidati-ukrayinu-9-travnya

Зеленський закликав канцлера Німеччини відвідати Україну 9 травня

 • 103447 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца зробити "потужний крок" та відвідати Київ 9 травня, у день, коли росія відзначає перемогу Радянського Союзу у Другій світовій війні. Про це він повідомив, виступаючи в британському аналітичному центрі Chatham House, передає УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Він (Шольц – ред.) запрошений, запрошення відкрито, воно є вже якийсь час. Його запрошують приїхати в Україну, він може зробити цей дуже потужний політичний крок – приїхати сюди 9 травня, до Києва. Я не пояснюю значення, я думаю, ви досить культурні, щоб зрозуміти, чому", - сказав Зеленський по відеозв'язку.

Доповнення

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував канцлера ФРН Олафа Шольца за відмову приїхати до Києва.

Контекст

У середині квітня Офіс президента України скасував візит лідера Німеччини Франка Вальтера Штайнмаєра до Києва. Причиною стали тісні зв'язки Штайнмайєра з росією протягом останніх років.

Після цього посол України Андрій Мельник заявив, що до Києва запрошено канцлера Німеччини Олафа Шольца, з яким вище керівництво має намір обговорити перспективи постачання важкого озброєння в Україну.

Проте сам канцлер заявив, що не хоче їхати до Києва, доки там не буде президента Штайнмайєра.

Українські Національні Новини

Політика