zelenskiy-zaklikav-meriv-ssha-rozirvati-pobratimstvo-z-rosiyskimi-mistami

Зеленський закликав мерів США розірвати побратимство з російськими містами

 • 137943 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав мерів США переглянути побратимські відносини американських та російських міст. Про це він сказав під час звернення до учасників 90-ї щорічної конференції мерів США, передає кореспондент УНН.

Президент зауважив, що десятки американських міст зберігають так зване побратимство з містами російської федерації.

Цитата

«Чикаго й Москва. Джексонвілл і Мурманськ. Сан-Дієго – Владивосток. Олбані й Тула. Що дають вам ці зв'язки? Мабуть, нічого. А ось росії вони дають змогу говорити, що вона, навіть після початку такої війни, не ізольована. Кожен із вас бачить, як воює російська армія та що вона робить з мирними містами України. Її жорстокість не відрізняється від тираній попередніх часів», - зазначив Зеленський.

Деталі

Він нагадав, що із 24 лютого росія застосувала проти України майже 2,5 тисячі різних ракет. Зеленський висловив впевненість, що багато хто бачив і чув, що російські солдати зробили в місті Бучі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бучі окупанти вбивали людей за списками

Він зауважив, що початок щорічної конференції мерів Сполучених Штатів цього року припав на сотий день повномасштабної війни росії проти України.

«Закликайте тиснути на росію ще більше. Не допомагайте їй виправдовувати себе. Не зберігайте зв’язки з нею. І прошу, будь ласка, не дозволяйте тим, хто став убивцями, називати вас своїми побратимами», - звернувся до мерів США Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика