zelenskiy-zaklikav-na-zustrichi-lideriv-yevropeyskoyi-politichnoyi-spilnoti-realizuvati-formulu-miru

Зеленський закликав на зустрічі лідерів Європейської політичної спільноти реалізувати «формулу миру»

 • 109352 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час виступу на зустрічі лідерів Європейської політичної спільноти закликав реалізувати українську «формулу миру», передає УНН.

Цитата

«Треба реалізувати нашу формулу миру. Я представив її у своєму виступі перед Генасамблеєю ООН. Треба реалізувати її повністю. Пункти нашої формули миру нейтралізують усе, що робить hосія, щоб воювати», - сказав Зеленський.

Деталі

Він зазначив, що спочатку потрібно покарати агресора.

«Посилити санкції проти росії. Зупинити будь-яку співпрацю з росією та її компаніями. Виключити її з усіх міжнародних організацій чи принаймні призупинити її членство, її можливість спотворювати діяльність міжнародних інституцій, передусім ООН. росія робить Організацію Об’єднаних Націй зібранням 192, хто просто змушений терпіти, поки одна держава бреше й глумиться і, коли хоче цього, застосовує право вето, щоб заблокувати реальну можливість ООН повертати мир», - розповів Зеленський.

Він зауважив, що звичайно, для покарання агресора потрібні і спеціальний трибунал щодо злочину агресії Росії проти України, і міжнародний компенсаційний механізм, який змусить росію відшкодувати завдані нею збитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав створити спецтрибунал щодо воєнних злочинів росії

«Друге – це допомога Україні. Допомагаючи нам, кожна з ваших держав допомагає собі. Подивіться на поле бою в Україні зараз. Це така інтенсивна війна, яку абсолютна більшість держав просто не змогла б вести. І саме тому цю війну потрібно виграти зараз – виграти в Україні», - сказав Президент.

Він нагадав, що третій пункт формули миру – відновлення безпеки й територіальної цілісності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП презентували рекомендації щодо гарантій безпеки для України

"Ми це робимо. Робимо разом із вами, з вашою допомогою. Четвертий пункт – гарантії безпеки. Ми потребуємо гарантій безпеки до того, як вступимо в НАТО, і на цьому шляху. І ми це зробимо. Зробимо також разом із вами. Наші пропозиції щодо гарантій безпеки представлені партнерам. П’яте – рішучість. За 225 днів повномасштабної війни ми всі вже показали, що Європа може впливати на питання війни та миру. Але тепер – усі разом – ми маємо зробити так, щоб формула війни була повністю заблокована, а формула миру – повністю реалізована», - зазначив Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика