zelenskiy-zaklikav-nato-znayti-dlya-ukrayini-mistse-u-spilnomu-prostori-bezpeki

Зеленський закликав НАТО знайти для України місце у спільному просторі безпеки

 • 97133 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Володимир Зеленський під час саміту в Мадриді закликав країни-члени НАТО знайти для України місце у спільному просторі безпеки. Про це УНН пише з посиланням на звернення Зеленського.

Цитата

"Заради миру має бути переглянуте розуміння східного флангу НАТО. Чи не випадково, що всі країни Альянсу на сході, всі наші сусіди виступають за членство України в НАТО? Ні, це не випадковість. Це логіка. Це знання життя в нашому регіоні", - заявив президент.

Деталі

Зеленський зазначив, що політика відкритих дверей НАТО не має нагадувати "старі турнікети метро: спочатку вони відкриті, а коли підходиш - турнікети закриваються, поки не заплатиш".

"Хіба Україна ще мало заплатила? Хіба наш внесок у захист і Європи, і всієї цивілізації досі недостатній? Так що ще потрібно? Я можу сказати, що нам потрібно: нам потрібні гарантії безпеки, і ви повинні знайти Україні місце у спільному просторі безпеки", - наголосив президент.

На думку Зеленського, Альянс має два шляхи розвитку подій: або невідкладна достатня для перемоги допомога Україні, або  відкладена війна росії з НАТО.

Доповнення

Вчора в іспанському Мадриді стартував саміт лідерів НАТО, який триватиме три дні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив раніше, що не очікує “дива” на цьому саміті.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Мільярдер Річард Бренсон відвідав Гостомель

     • 97178 переглядiв

    На саміті НАТО стався конфуз з іспанським прапором

     • 181001 переглядiв