zelenskiy-zaklikav-yes-zupiniti-deportatsiyu-ukrayintsiv-do-rosiyi

Зеленський закликав ЄС зупинити депортацію українців до росії

 • 78201 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав Євросоюз знайти інструменти, які могли б зупинити примусове вивезення українців до росії та повернути депортованих додому. Про це він сказав під час звернення до політиків та народу Естонії, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Я закликаю вас на рівні ЄС знайти такі інструменти, які впливу на росію, інструменти тиску, які могли б зупинити депортацію й повернути всіх депортованих людей додому. ЄС має силу, щоб це забезпечити, ЄС повинен скористатися цією силою поки росія не поверне примусово вивезених українців, тисячі вкрадених дітей, вона не повинна отримувати жодних грошей від європейських держав чи компаній. Євросоюз не має бути спонсором депортації. Євросоюз не має права бути спонсором війни", - зазначив Зеленський.

Деталі

Президент наголосив, що європейським лідерам потрібно ще більш серйозно ставитися до санкційної політики проти рф.

"Чому санкції необхідні? Бо це єдиний на сьогодні інструмент, щоб примусити росію до миру. Я закликаю вас при затвердженні нового дуже важливого санкційного пакета проти рф на рівні ЄС захищати необхідність повного блокування російських банків, я закликаю внести нарешті нафту у санкційний пакет. Потрібне ембарго на рівні всього Європейського Союзу", - закликав Зеленський.

Додамо

Зеленський повідомляв, що окупанти примусово вивезли на територію росії понад 500 тисяч українців.

За даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людили Денісової, російські окупанти примусово вивезли з України до рф понад 121 тис. дітей.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі