zelenskiy-zaproponuvav-avstraliyi-vzyati-uchast-u-povoyenniy-vidbudovi-ukrayini

Зеленський запропонував Австралії взяти участь у повоєнній відбудові України

 • 130380 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Президент Володимир Зеленський запропонував Австралії взяти участь у повоєнній відбудові України. Про це він сказав під час спільного брифінгу з премʼєр-міністром Австралії Ентоні Албанізе в Києві, передає УНН.

Цитата

«Обсяг робіт на вже звільнених територіях справді колосальний. А належить звільнити ще понад 2 тисячі населених пунктів на сході та півдні України. Я запропонував Австралії взяти участь у повоєнній відбудові та вдячний за готовність приєднатися до реалізації цього, впевнений, амбітного проекту», – сказав Зеленський.

Деталі

Зеленський повідомив, що ключовими темами на переговорах у Києві були безпекова співпраця між Україною та Австралією і подальший захист свободи.

Лідери також приділили увагу економічним викликам і необхідності посилити макрофінансову підтримку України. Президент подякував Прем’єр-міністру за розуміння українських потреб.

Доповнення

Європейський Союз може покрити основну частину загальної фінансової допомоги Україні на повоєнну відбудову, яка може перевищити 500 млрд євро. 4-5 липня на донорській конференції у швейцарському місті Лугано Україна надасть масштабний проект відновлення країни.

Українські Національні Новини

Політика