zelenskiy-zaproponuvav-baydenu-provesti-tristoronniy-samit-razom-iz-putinim

Зеленський запропонував Байдену провести тристоронній саміт разом із Путіним

 • 50947 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту США Джо Байдену провести саміт за участю президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час спілкування з американським дипломатом, директором Євразійського центру Atlantic Council Джоном Гербстом, передає УНН.

Деталі

За словами Єрмака, Зеленський не виключає проведення таких переговорів у форматі відеоконференції.

"Ми очікуємо на реакцію російської сторони, але наші американські партнери сприйняли нашу пропозицію з інтересом", - заявив Єрмак.

Додамо

Переговори Путіна та Байдена відбулися 7 грудня цього року на тлі ситуації із нарощуванням російських військ на українсько-російському кордоні. Відео-розмова президентів тривала 2 години.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна та Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити до НАТО.

Нагадаємо

Раніше, Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Росія готує провокації проти своїх же військових, щоб звинуватити Україну.

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Політика