zelenskiy-zaproponuvav-poslam-prosuvati-ukrayinsku-produktsiyu-u-sviti

Зеленський запропонував послам просувати українську продукцію у світі

 • 26098 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський взяв участь у круглому столі з керівниками сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств Херсонської області. Про це повідомляє УНН з посиланням на Офіс Президента.

"Хочемо змінювати на краще цей регіон, тому ми саме тут, тому хочемо поспілкуватися з вами про те, де можемо терміново допомагати один одному, що ми повинні стратегічно розвивати", – сказав Глава держави на початку зустрічі.

Представники аграрних підприємств закликали Президента допомогти у просуванні української продукції на міжнародних ринках.

Володимир Зеленський зауважив, що до цього процесу мають приєднатися українські дипломати.

"Ці люди повинні мати дипломатичний досвід і відповідну освіту. Але перший аспект зараз – продавець. Тобто вони повинні продавати наш товар, стати експортерами країни. Іншими словами – амбасадори експорту України", – сказав Президент

За його словами, наразі відповідну концепцію розробляє Міністерство закордонних справ України.

"Тобто там посол не для того, щоб зустрічати мене й відчиняти двері. А для того, щоб продавати вітчизняний товар. Це головне. Ну і геополітика – це зрозуміло", – наголосив Глава держави.

"Зараз за ініціативою міністра закордонних справ відновлюється інститут торговельних представництв, які будуть спрямовані на промоцію нашої продукції, нашого виробника. Тому я думаю, що протягом місяця-двох ми вже почнемо працювати в цьому напрямку", – наголосив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв повернути Крим і людей Криму.

Українські Національні Новини

Політика