zelenskiy-zaproponuvav-premyeru-gruziyi-dopustiti-do-saakashvili-ukrayinskikh-likariv

Зеленський запропонував прем’єру Грузії допустити до Саакашвілі українських лікарів

 • 27061 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі. Про тему розмови повідомили в Офісі Президента - умови тримання громадянина України Міхеіла Саакашвілі, пише УНН.

Цитата:

“Глава держави порушив питання забезпечення прав громадянина України Міхеіла Саакашвілі та наголосив, що вони мають бути гарантовані повною мірою відповідно до норм міжнародного права”, - пише про розмову пресслужба Офісу Президента.

Зазначається, що Зеленський “акцентував увагу на необхідності надання доступу до Міхеіла Саакашвілі його матері та близьким”.

“З огляду на стан здоров’я громадянина України Глава держави також висловив прохання розглянути можливість допуску до Міхеіла Саакашвілі українських лікарів”, - інформують в ОП.

Деталі

У пресслужбі пишуть, що Президент окремо наголосив на неприпустимості застосування до громадянина України непропорційних заходів примусу.

Зазначимо, напередодні заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький вдруге за тиждень зустрівся із послом Грузії в Україні Георгієм Закарашвілі.

Додамо

У четвер у мережі з’явилось відео із Саакашвілі, через яке Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась до комітету ООН проти катувань та Європейського комітету з питань запобігання катуванням.

З понеділка, 8 листопада, Саакашвілі перебуває у тюремній лікарні у тбіліському районі Ґлдані, куди його перевели з в'язниці у місті Руставі “з метою запобігання погіршенню стану здоров'я та збільшення загроз”.

Саакашвілі повернувся з України до Грузії напередодні місцевих виборів 2 жовтня, щоби мобілізувати своїх прихильників. Він був затриманий і заарештований, після чого оголосив голодування. Наступні тижні у Тбілісі та інших містах проходили кілька акцій протесту.

Українські Національні Новини

Політика