zelenskiy-zaproponuvav-slovachchini-priyednatisya-do-masshtabnoyi-initsiativi-united-24

Зеленський запропонував Словаччині приєднатися до масштабної ініціативи United 24

 • 118846 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський запропонував Словаччині приєднатися до масштабної ініціативи United 24. Про це Голова Держави заявив під час онлайн-участі у Міжнародному безпековому форумі GLOBSEC, передає УНН.

Цитата

“Я закликаю вас ознайомитись з тим, як працює перший елемент цієї майбутньої інфраструктури. Фандрейзингова платформа, яка дозволяє акумулювати кошти з різних джерел для різних потреб, зокрема оборонних, інфраструктурних, медичних, соціальних. Кожен і кожна без будь-якої бюрократії можуть самі визначити, як допомогти державі, яка цього потребує”, – заявив Президент.

Деталі

Зеленський наголосив, що Україна вже працює над масштабною ініціативою United 24. Це система інструментів, які зможуть, коли будуть повністю побудовані, захищати не тільки нашу державу, але й інші народи від загрози збройної агресії, від стихійного лиха та усього того, що може зруйнувати життя.

“Ми маємо на меті зробити так, щоб за 24 години кожна держава, яка потребує допомоги, могла її отримати. На сьогодні в світі немає такого інструменту, на жаль. Хоча очевидно, що є потреба у ньому”, – додав Зеленський.

Поступово планується додати до United 24 ще інші інструменти. Дипломатичні інструменти, санкційні, технічні. Це дозволить суттєво оновити існуючу глобальну архітектуру безпеки.

“Тож, зверніть увагу на українські пропозиції. Та не забувайте, що нас усіх намагається знищити держава, для якої будь-що – це зброя або шлях для агресії. В тому числі і ваш мирний і прекрасний Дунай”, – наголосив голова держави.

Доповнення

17 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ стосовно ініціативи заснування національного бренду "United 24" для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці української держави.

Зірка українського футболу Андрій Шевченко став першим амбасадором глобальної ініціативи UNITED 24 для допомоги Україні.

Українські Національні Новини

Політика