zelenskiy-zaprovadiv-sanktsiyi-schodo-desyatkiv-bankiv-rf-ta-bankiv-ordlo

Зеленський запровадив санкції щодо десятків банків РФ та "банків" ОРДЛО

 • 21126 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження і нові санкції щодо 55 банків і фінансових компаній Росії і "банків" ОРДЛО. Про це пише УНН з посиланням на офіційний сайт глави держави.

Деталі

Санкції на кожен з банків накладаються на 3 роки. Серед установ, на які накладена заборона є Банк Москви, Газпром Банк, банк "Росія", банк "ВТБ", державна корпорація "ВЕБ.РФ", Сбербанк Росії, а також платіжні системи MoneyTo, BLIZKO, ANELIK, "Колібрі".

Серед фізичних осіб, на яких наклали, санкції опинилися засновники банку “Севастопольський морський банк” Анненков Олександр Васильович та Анненкова Лідія Василівна.

Санкції наклали і на дві установи, що знаходяться на окупованому Донбасі. Це "Центральний Республіканський Банк Донецької Народної Республіки", що знаходиться в Донецьку і так званий "Державний банк Луганської Народної Республіки" у місті Луганськ.

Доповнення

Відповідним документом доручено Кабінету міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених пунктом 2 цього рішення.

Міністерству закордонних справ України - поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Українські Національні Новини

Політика