zelenskiy-zavtra-duzhe-vazhlivo-schob-spozhivannya-elektriki-bulo-maksimalno-svidomim

Зеленський: завтра дуже важливо, щоб споживання електрики було максимально свідомим

 • 139315 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що цієї доби три енергетичні об’єкти були знищені ворогом та закликав людей обмежувати споживання електрики, передає УНН.

Цитата

"Звичайно, ми зробимо все можливе, щоб відновити нормальні енергетичні можливості нашої країни. Але для цього потрібен час. І для цього потрібні наші з вами спільні зусилля. Завтра – ще більше, ніж раніше", - сказав він.

Зеленський додав: будуть роз’яснення і від керівників обласних адміністрацій, і від урядовців, але загалом потрібно вже із 7-ї ранку завтрашнього дня особливо свідомо ставитися до споживання електрики.

"Будь ласка, не вмикайте зайву електротехніку. Будь ласка, обмежуйте споживання електрики тією технікою, яка потребує багато енергії. Завтра дуже важливо, щоб споживання було максимально свідомим, тоді й графіки стабілізаційних відключень будуть коротшими", - наголосив глава держави.

Крім цього, він повідомив, що провів сьогодні загальну нараду з питань енергетики – Офіс, уряд, енергокомпанії.

"Готуємося до всіх можливих сценаріїв з огляду на зимовий сезон. Виходимо з того, що російський терор буде спрямований на енергообʼєкти, поки з допомогою партнерів не забезпечимо можливість збивати 100% ворожих ракет і дронів", - зазначив він.

Доповнення 

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомляв, що завтра по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Сьогодні російські окупанти знову зруйнували генеруючі об‘єкти енергетики.

Раніше в ОП закликали українців готуватися до відключень світла, тепла і води.

18 жовтня повідомлялося, що з 10 жовтня російські війська зруйнували 30% українських електростанцій.

В Укренерго зазначили, що відключення світла по Україні 20 жовтня буде почерговим. Як очікується, обмеження вводитимуться не більше ніж на 4 години.

Українські Національні Новини

Суспільство