zelenskiy-zayaviv-pro-mozhlivist-organizatsiyi-samitu-ukrayina-afrika

Зеленський заявив про можливість організації саміту Україна – Африка

 • 159276 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Президент Україна Володимир Зеленський обговорив з президентом Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало можливість організації саміту Україна – Африка в Україні. Про це повідомляє УНН з посиланням на ОП.

Цитата

«Обговорили можливість організації саміту Україна – Африка в нашій країні. Український потенціал в аграрному виробництві, машинобудівній промисловості, енергетиці, IT-сфері та інших секторах економіки може стати основою для взаємовигідного партнерства з країнами ECOWAS», – сказав Зеленський.

Окрім того, Зеленський та Ембало домовилися про подальшу підтримку українських резолюцій щодо компенсаційних механізмів, спецтрибуналу та українського Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся в Києві з президентом Гвінеї-Бісау

Лідери також предметно обговорили зусилля України для подолання глобальної продовольчої кризи, зокрема експорт українського продовольства з портів на Чорному морі.

«Обговорили можливість створення зернового хабу в країнах ECOWAS», – заявив Президент.

Крім того, за його словами, у наших держав є й інші спільні виклики, зокрема ПВК Вагнера.

Як наголосив Зеленський, Україна зацікавлена в розбудові якісних і різнопланових відносин із країнами Африканського континенту.

Зеленський висловив переконання, що економічне та соціальне зростання в Африці буде одним із ключових драйверів глобального розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба закликав не дати росії зірвати "зерновий коридор" через Чорне море

Зі свого боку Президент Гвінеї-Бісау наголосив, що здійснює візит до України не лише як лідер держави, а і як голова ECOWAS, щоб донести реальну позицію та сигнали до країн-учасниць цього об’єднання, зокрема під час саміту в грудні.

«Він акцентував, що сьогодні надзвичайно важливим є питання продовольчої безпеки, експорту аграрної продукції та мінеральних добрив до Африки, а тому має бути знято блокування великої кількості суден у Чорному морі», - йдеться в повідомленні.

Українські Національні Новини

Політика