zelenskiy-zayaviv-pro-plani-zustritisya-z-si-tszinpinom

Зеленський заявив про плани зустрітися з Сі Цзіньпіном

 • 960478 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський на пресконференції у річницю вторгнення заявив, що планує зустрітися з китайським лідером Сі Цзіньпіном, передає УНН.

Цитата

"Передусім я планую зустрітися з Сі Цзіньпіном, це буде на користь нашим країнам та світовій безпеці. У нас з Китаєм великий товарообіг, питання не тільки у війні, питання в тому, що ми країни, які зацікавлені в збереженні економічних відносин... Китай поважає територіальну цілісність, а отже, має зробити все, щоб рф пішла з нашої території. Тому що в цьому і є повага до суверенітету та територіальної цілісності", – сказав Зеленський.

Доповнення

Мирний план із 10 пунктів, який Зеленський представив на саміті G20 у листопаді 2022 року, включає негайне виведення російських військ з території України, створення російського трибуналу з військових злочинів, звільнення всіх ув'язнених та насильно переміщених осіб, а також запобігання екоциду.

Західні офіційні особи скептично ставляться до оголошеного Пекіном мирного плану.

Офіційні особи США стурбовані тим, що Китай може розглянути питання щодо надання Москві смертоносної підтримки, наприклад, зброї.

Українські Національні Новини

Політика