zelenskiy-zayaviv-scho-aktivizuye-diplomatiyu-u-poshukakh-vinischuvachiv-tayfun

Зеленський заявив, що активізує дипломатію у пошуках винищувачів "Тайфун"

 • 862032 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Україна посилюватиме дипломатію щодо запиту на винищувачі Eurofighter Typhoon, заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, інформує УНН.

Деталі

Зеленський припустив, що рішення не тільки в руках Великої Британії.

"В черговий раз я почув від пана прем'єр-міністра бажання надати винищувачі, і офіційно він заявив, що вони можуть розпочати навчання наших пілотів", - сказав Зеленський на спільній пресконференції в таборі Лулворт у Дорсеті, Англія. "Коли справа доходить до "Тайфунів", не все залежить тільки від рішення Великої Британії".

"Я працюватиму в цьому напрямку, тому що, знову ж таки, саме так ми змогли багато змінити", - сказав президент, додавши, що найближчими днями він зустрінеться з десятком лідерів ЄС.

Зеленський також наголосив, що ці дипломатичні розмови щодо винищувачів потрібно проводити "швидко".

Сунак зазначив, що для навчання пілота винищувача "Тайфуну" з нуля потрібно три роки, на що Зеленський відповів: "Я навіть не знав, що таке навчання пілота займає три роки, пілотів, які вже тренуються два з половиною роки".

Додамо

Раніше в середу офіційний представник прем'єр-міністра заявив, що Велика Британія "активно" розглядає можливість відправлення британських літаків до України. Однак Даунінг-стріт стверджує, що рішення про постачання літаків ще не ухвалено.

Українські Національні Новини

Політика